Hari rabu yg lepas saye ngn housemate(sape lg klu bukn lin kn)wt bubur jagung.tba2 je tringin nk mkn bla en N ckp pasl bubur jagung ..jagung 2 sye dapt dr bakal ibu mertuaku.haha..ibu en N la semestinyer..haha..ibu en N bg 4 batang jagung..so ktorg decide nk wt bubur n 2 nk rebus...
Tp sye msak bubur yg simple je..xda campur pape pun...en N ckp ibu dia selalu letk mata ikan..sye pun xtau pe 2 mata ikan...tp setahu saye la kn bese org letk sagu...tp oleh krana lin xnk letk sagu n saye pun xberapa mint ktorg wt bubur kosong jer...
so ni la cara2 membuat bubur jagung edisi saye..hehe poyos je
Bahan-bahannya:
isi jagung
santan
gula merah
gula
garam
sagu(klu nk la..tp sye xletk pun)
- mula2 ambil isi jagung dan rebus seketika(lebih kurang 10minit) bg jagung 2 empuk ckit
- pas2 buang air rebusan dan masukkan santan,gula,gula merah dan garam..klu nk letk sagu pun letk msa ni gak
- biarkan mendidih seketika
- setelah itu boleh di hidang
ha simple je kn...senang sgt..org xpndai msak pun leh msak..huhu
lepas siap msak mcm bese la...amik gmbar..beria2 je ktorg..tp gmbr2 mesti tw...
jagung rebus versi lin |
bubur jagung versi saye |
hasil kami berdua |
No comments:
Post a Comment